به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، با حضور حجت الاسلام والمسلمین مختاری رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی، سمینار بین المللی "علم، معنویت و خرد: رویکرد میان رشته ای به مسایل جاری جهانی" در اندونزی برگزار می شود.
در همین رابطه دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با دبیر علمی این سمینار آقای دیکی سفیان دیدار و گفتگو کرد. آقای دیکی سفیان ضمن تأکید مجدد بر دعوت از حجه الاسلام و المسلمین مختاری، رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی جهت حضور و ارائه سخنرانی به زبان انگلیسی در سمینار "علم، معنویت و خرد: رویکرد میان رشته ای به مسایل جاری جهانی" با عنوان جنگ، تروریسم و تعصب" اظهار امیدواری کرد همکاری مرکز مطالعات ادیان (ICRS) با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گسترش یابد.
ابراهیمیان در این ملاقات پیشنهاد نمود با حضور آقای مختاری علاوه بر ارائه مقاله توسط ایشان، مرکز مطالعات ادیان اقدام به انعقاد تفاهم نامه با مجمع تقریب مذاهب و پژوهشگاه مطالعات تقریبی نماید. این پیشنهاد مورد استقبال دبیر علمی سمینار که خود از مسؤولان مرکز مطالعات ادیان می باشد قرار گرفت و مقرر شد با ارسال پیش نویس تفاهم نامه به پژوهشگاه مطالعات تقریبی این مهم نیز در این سفر انجام پذیرد.
سمینار فوق در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ 28 و 29 آبان 93، در دانشگاه گاجامادای شهر جوگجاکارتا با حضور 30 نفر از شخصیت های خارجی و ارائه 65 مقاله علمی برگزار خواهد شد.
سمینار زن و خانواده از دیدگاه مکتب جعفری و شافعی
خبر دیگری از اندونزی حاکی است سمینار بین المللی زن و خانواده از دیدگاه مکتب جعفری و شافعی در این کشور برگزار می شود.
در همین رابطه، آقای ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران با سرکار خانم عالمه قبطیه رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه سونان کالیجاگای شهر جوگجاکارتای اندونزی دیدار و گفتگو کرد.
عنوان این سمینار با توجه به تأکید مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت دادن به موضوع خانواده و زن انتخاب گردید.
ابراهیمیان ابتدا در خصوص عناوین موضوعات جهت سفارش مقالات سخن گفت و مقرر شد در زمستان 93 با حضور شخصیت های علمی برجسته از اندونزی و ایران و ارائه مقالات از طرف اساتید این سمینار در محل سالن اصلی اجتماعات دانشگاه اسلامی سونان کالیجاگای شهر جوگجاکارتای اندونزی برگزار گردد.
مصاحبه با خبرگزاری آنلاینی اُپینی
خبرگزاری آنلاینی اُپینی اندونزی در خصوص تعاملات فرهنگی ایران و اندونزی با دکتر ابراهیمیان مصاحبه کرد.
خبرنگار سایت اُپینی سؤالات متعددی از رایزن فرهنگی در خصوص چرایی حضور علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، تبلیغات دیگران نسبت به مذهب تشیع، بورسیه های تحصیلی برای دانشجویان اندونزیایی در ایران، امکان ساخت فیلم مشترک میان دو کشور، دستاوردهای سینمایی ایران و چگونگی اجرای شریعت اسلامی در ایران از رایزن فرهنگی مطرح نمود که ابراهیمیان به آنها پاسخ گفت.
سخنرانی در سمینار زبان و دین
حضور و سخنرانی در سمینار بین المللی "زبان و دین" با عنوان "ویژگی هایی زبانی قرآن کریم" از دیگر برنامه های رایزن فرهنگی در روزهای اخیر بوده است. آقای حجت الله ابراهیمیان در دانشگاه اسلامی سونان کالیجاگای شهر جوگجاکارتای اندونزی حضور پیدا کرد و مورد استقبال آقای دکتر احمد فتَح معاون دانشکده ادبیات قرار گرفت. ابراهیمیان سپس به سالن آمفی تاتر دانشگاه رفت و در سمینار زبان و دین حضور یافت.
سخنرانان صبح این سمینار بین المللی آقایان: 1) تونی لدیکوت از دانشگاه استرالیا و 2) رایزن فرهنگی ایران بوده است.
آقای تونی لدیکوت عنوان سخنرانی خود را با موضوع "رویکرد زبان در عمل مردم به دین" آغاز نمود و از اهمیت نقش زبان در دین اشاره نمود و اظهار داشت: دو فهم غالب در خصوص زبان در زمینه های دینی وجود دارد: اولاً، زبان به عنوان یک شیء مقدس شمرده می شود. ثانیاً، زبان به عنوان یک ابزار ارتباطی مورد استفاده قرار می گیرد.
سپس رایزن فرهنگی با عنوان "ویژگی های زبانی قرآن کریم" به ایراد سخن پرداخت. ابراهیمیان اظهار داشت: چند ویژگی وجود دارد که می توان به عنوان ویژگی های زبانی قرآن از آن نام برد و آنها عبارتند از:
1. زبان عربی به واسطه زبان قرآن با اصطلاحات خاص خود به فربگی رسید.
2. قرآن دارای آیات طولانی و در عین حال شفاف و روشن است.
3. زبان قرآن زبان شنیداری است و در عین حال زبان معیار تلقی می شود.
4. ویژگی سجع و التفات نیز از خصوصیات زبانی قرآن است.
5. قرآن در ایجاز کلامی نیز با فشردگی و حذف ویژگی خاص خود را دارا می باشد.
6. تصویر پردازی قرآن در قالب تشبیه، استعاره و تمثیل نیز از دیگر ویژگی ها است.
در ادامه رایزن فرهنگی از زبان فارسی سخن گفت و اظهار داشت: امروزه زبان فارسی بیش از زبان دیگر در خدمت قرآن می باشد.
در ادامه طبق عادت دانشگاه های اندونزی سؤالات متعددی مطرح شد که سخنرانان پاسخ گفتند.
پنل عصر سمینار نیز با حضور اساتید اندونزیایی و خارجی ادامه یافت.
نظر شما